divendres, 2 de març del 2012

Reunió Grup de Treball

Aquest curs l'ESAP participa com a membre dins un dels grups de treball d'orientació que organitza el Consorci d'Educació: Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).
Ahir ens vam reunir i vam estar concretant la tutoria als PQPI, els diversos tipus i moments d'acció tutorial durant el curs. Donat que són alumnes que venen d'un fracàs a l'ESO i molts d'ells amb problemàtiques socials fortes, és important poder establir una bona tutorització per tal de poder motivar i ajudar en la creació d'una autoimatge positiva i adient a les seves característiques. Solen tenir la idea de ser alumnes sense gaires capacitats i amb poques expectatives, i és amb el dia a dia amb la tutoria i creant situacions reals i encoratjadores que podran anar canviant aquesta concepció.
Dins d'un PQPI es contempla tant important la tutoria grupal per poder establir cohesió de grup, com les tutories individuals i informals on es poden abordar conceptes més concrets de l'alumne. D'igual manera és important que tots els professionals que intervenen amb aquests alumnes s’involucrin tot sent el tutor la persona referent per gestionar el grup.
El tipus de tutoria variarà depenent de l’època del curs. Hi ha un primer moment amb l’acollida dels alumnes que és molt important que se sentin integrats i part del grup. El moment de les notes al primer trimestre també és un moment decisiu ja que estan acostumant a no aconseguir bones qualificacions. El començar les FCT i haver-se d’adaptar a un lloc real de treball és un altre moment important que necessiten recolzament. I també destacar el moment d’enfrontar-se a les proves d’accés amb la posterior acreditació o no per a poder cursar un cicle formatiu de grau mig.
Donat tot això, el tema tutorial als PQPI és bàsic i per això dins el grup de treball es decideix centrar les vies de treball en aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada